- 10 зелеви листа
- 1 ч. ч. суров ори
- 2 ч. ч. вода
- 500 гр. телешка кайма
- 1 ч. ч. галета
- щипка канела
- 1 консерва (800 гр.) цели обелени домати (нарязани)
- 1 глава лук (нарязан на кубчета)
- 1 ч. л. сол
Загрейте фурната до 150С. Сложете голяма тенджера с вода да ври. Сложете вътре зелевите листа и ги варете 2 мин. Прецедете. Смесете ориза и водата в малка тенджера. Оставете ги да заврат, след което намалете котлона и варете 20 мин. докато ориза омекне. Махнете от огъня и оставете настрани. В голяма купа, смесете телешката кайма, галетата, канелата, прецедените и нарязани домати, лука и солта и бъркайте докато се омесят добре. Изсипете с лъжица равни количества от телешката смес в центъра на всяко зелево листо. Сложете лъжица ориз върху каймата. Завийте листата, като подгънете краищата и ги забодете с клечки за зъби. Увийте всяко ролце във фолио и го поставете в плитка тава. Печете 40 мин. или докато каймата се опече. Сервирайте топли.